Започва проверка за незаконно строителство в кв. „Стряма“ на град Баня Временна комисия ще извърши проверки за незаконно строителство в кв. „Стряма“ на град Баня. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив кметът на града Стамен Гешев. Комисията ще се състои от служители на общинска администрация, общински съветници и представител на Районно управление на полицията. Работата на комисията ще се състои в проверки за налични адресни регистрации и незаконно строителство, констатации на нарушения, както и даване на предложения за тяхното разрешаване.
Кметът Стамен Гешев посочи, че досега не са се осъществявали акции по бутане на незаконни постройки в квартал „Стряма“. „Като кмет на кметство не мога да се справя сам с подобен процес. Нямам нужните правомощия и средства“, коментира той.
Гешев посочи, че ромите представляват около 30 % от местното население. „Предупреждавам живущите в махалата да сигнализират при новодошли. По техни думи прирастът се дължи както на раждаемостта, така и на факта, че се женят и си взимат булка от съседно село. Идват тук със своето семейство и наистина има много новозаселени. Всичко ще излезе наяве при предстоящите проверки“, посочи кметът на Баня.
Стамен Гешев допълни, че ще се състоят и срещи с представители на полицията във връзка с движението на каруци и заради шофирането на автомобили с висока скорост. „Целта е да се засили контролът към тези превозни средства“, каза кметът на Баня.
По предложение на кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, Общинският съвет го упълномощи да издаде Заповед за назначаване на временна комисия за установяване наличие на незаконни строежи в кв. „Стряма“ на гр. Баня и други населени места от общината.