Карлово започна спешен ремонт на сградите, които пострадаха най-тежко от ураганния вятър. Щетите са за стотици хиляди левове. Общината очаква помощ от държавата, тъй като няма достатъчно средства, за да се справи със ситуацията и да се разплати с фирмите, които извършват ремонтните дейности. Строителите започнаха първо ремонт на разрушения покрив в северната и южната част на МБАЛ "Д-р Киро Попов", защото в следващите дни се очакват дъждове и може да се наводни болницата:
Д-р Христо Пелев - управител на МБАЛ "д-р Киро Попов": "Започваме едномоментно, няма никакъв разсрочен срок, тъй като и за персонала и за пациентите това са важни неща".
Паралелно с покрива, ще се ремонтира и изпочупеното крило на Неврологичното отделение в болницата:
Д-р Христо Пелев: "Подмяна на дограма, има вътре счупени шкафове, има счупени тоалетни ................."
Строителна фирма започна спешен ремонти и в СУ "Христо Проданов",. Там бурята повреди хидроизолацията на покрива на основния корпус, където учат учениците:
Мариана Маринова - директор на СУ "Христо Проданов": "Там където е спукана плочата няма и помен от старата настилка. Ако не се покрие днеска преди да завали дъжда или най-късно утре дано да не завали - течовете ще тръгнат и тогава ще стане страшно".
Директорката увери, че въпреки ремонтните дейности, учебният процес ще продължи. Ако се наложи, училището има готовност да премине на друг режим:
Мариана Маринова: "Ще изолираме стаи, в които евентуално има течове. Ако трябва ще минем на класни стаи, не на кабинетна система.
Зам.кметът на Карлово посочи, че опасенията на общината са, че тя няма финансов ресурс, за да разплати цялата дейност на фирмите, които извършват ремонта:
Антон Минев - зам.кмет на Карлово: "В бюджета на община Карлово няма заложени средства за такива извънредни ситуации, много разчитаме на междуведомствената комисия по бедствия и аварии.
От утре започват ремонтни дейности и на сградата в село Васил Левски, където се разполагат здравната служа и кметството.