Детското отделение в МБАЛ "Д- р Киро Попов" в Карлово получи оборудване, средствата за което бяха събрани от Акцията "Жълти стотинки". Дарението е изключително важно за отделението, тъй като то се нарежда на едно първите места в страната по вродени бъбречни малформации в детска възраст. Началникът на детското отделение посочи, че дареният ехограф ще послужи както за ранна диагностика на вродени малформации, така и за лечение и профилактика на бъбречните заболявания веднага след раждането:
д-р Славка Шкодрова - началник детско отделение в МБАЛ "Д-р Киро Попов": "В Карлово - ние сме един район с много разнообразна патология, по - специфична патология, което го отчитат в университетските клиники. Бихме усъвършенствали работата по сърдечните малформации при децата, детските пороци и заболяванията на черния дроб, на слезката тези неща, които не можем да ги лекуваме, но можем да бъдем като профилактика, да ускорим диагнозата."
Чрез кампанията Жълти стотинки вече са подпомогнати 13 детски отделения в страната:
Валентина Минчева - координатор на сдружение "Съзидание 201": "Най-хубавата част на акцията според мене е, че е адресирана към децата и те самите участват в тази акция и в крайния момент като потребители и в началото като мисионери, като действащи лица. В училища и в детски градини поставяме касички и децата се включват в акцията събирайки жълти стотинки."
От района на Карлово в акцията се включиха ученици от училище "Васил Левски":
Челси Пеева - ученичка в СУ "Васил Левски" в Карлово: "Защото това е кауза, която помага на всички деца, които са болни, които не могат да си позволят средства и лечение сами.Това е добро дело и мисля, че всеки един ще се чувства добре да знае, че е помогнал на някой друг, Макар и със стотинка две? - да, със стотинка или без нито ще забогатеем, нито ще обеднеем."
Освен ехограф, карловската болница получи инхалатори и отоплителни печки за Интензивното отделение.