Спират влакове  по подбалканската линия заради авариен ремонт На 11.04.18 от 08.00 до 17.00 ще бъде извършен авариен ремонт на еластичната прелезна настилка и железния път в обсега на железопътен прелез на жп км. 155+394 в района на гара Ботев, и шосеен път № ІІІ-641 между селищата Калофер и Баня, съобщиха от Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Ремонтните работи на железния път и прелезната настилка ще се извършат при пълно прекъсване на автомобилното движение, по път ІІІ-641 /Васил Левски – Марино поле/. Движението на Пътни превозни средства ще се осъществява по обходен маршрут:
– Посока Калофер – Пловдив по път І-6 – гр. Калофер – с. Васил Левски – гр. Карлово – включва се в път ІІ-64 за гр. Баня и гр. Пловдив.
– Посока Пловдив – Калофер – по път ІІ-64 от гр. Пловдив и гр. Баня – гр. Карлово – включва се в І-6 с. Васил Левски – Калофер.
Мястото ще бъде сигнализирано съгласно Наредба №3 от 16.08.2010 г. за временна организация и безопасността на движението при извършване на строителни и монтажни работи по пътищата и улиците по одобрен Проект за Временна организация и безопасността на движението.