Георги Гергов готов да стане лидер на БСП, иска да върне България в руската орбита Трябва промяна в БСП – аристокрацията трябва да изчезне. Трябва и нов лидер. Михаил Миков и Янаки Стоилов са от старото ръководство. Това заяви бившият председател на пловдивската организация на БСП Георги Гергов в студиото на „Тази сутрин” по bTV.
Самият той е готов да се кандидатира за лидер, ако бъде номиниран, но не пускал команди за това.
По думите му съпартийците му се опитват да направят „поредния конгрес”. Тези, които са в парламента от 26 години и са участвали в този компот, който в момента е държавата, трябва да си ходят, допълни Гергов. .
„Трябва ни хапче за истина, но не щем да го преглътнем”, коментира той. Според него е време да се сложи край на задкулисието и корупцията в БСП, защото иначе партията се продава на парче.
Гергов обаче е категоричен, че БСП трябва да работи за връщане на България в руската орбита
„Как може да правиш комисия за Русия, като 70% от поддръжниците на партията са русофили”, запита Гергов.
Той подчерта, че Левицата не бива да пита какво са направили ГЕРБ, след като са в управление едва от пет години. „А ние от 26 години сме във властта”, подчерта той.
„Били сме опозиция. Аз не го виждам така – нашите депутати изпадат в паника и си мълчат. Преди поне Мая (Манолова –б.ред.) говореше, но замина на друг пост. Не знам какво мълчим и премълчаваме”, коментира Гергов.
По думите му той е напуснал ръководната си позиция в пловдивската организация на БСП, защото е загубил кметските избори от есента на 2015 г. „Знаех, че няма да спечеля изборите, но се кандидатирах, защото бях председател и трябва да съм начело”, допълни той/tns.bg