Оставката на кмета на община Карлово Емил Кабаиванов поискаха общинските съветници от БСП
Зимната обстановка в Карлово и невъзможността на общинското ръководство на общината да се справи нажежиха обстановката на провелото се заседание на Общински съвет Карлово.
Оставката на кмета на община Карлово Емил Кабаиванов поискаха общинските съветници от БСП. Отговорност се поема само по един начин – чрез оставката на ръководството на общината, а поредно доказателство е провала в почистването и зимната поддръжка на Карлово. Това не е политическа оценка, а оценка на гражданите на града и ако можете да минете по заледените улици на Карлово ще чуете гневните думи на съгражданите ни, заявиха от трибуната социалистите. Да се направи оценка на зимното почистване, да се оцени работата на фирмата, заета със снегопочистването и да се потърси отговорност за причинените последици от непроходимите улици и пътища в общината поискаха също съветниците.
Колите на Противопожарна безопасност се движат по заледен път, който е твърде опасен. Преди дни жители от цял квартал в Карлово протестираха, затова че не се почистват улиците на които живеят и сами започнаха да чистят общинския път, за да може, ако се наложи да стигне линейка до домовете им и да не останат блокирани. Притеснени сме, че има много болни възрастни хора и деца, на които във всеки един момент може да им се наложи да ползват услугите на спешна помощ, а това няма как да стане, гневни са социалистите.