Документалният филм "Съвременни чудеса" на автора Мариета Фидосиева и режисьора Димитър Шарков от документалната поредица на БНТ 2 "Съвременници" бе представен в Карлово по време на традиционната седмица "Маратон на четенето". Участието на игуменията на калоферския девически манастир Валентина Друмева развълнува изключително много присъстващите. Филмът разказва за духовната и изследователска дейност на монахиня Валентина. Поради здравословното си състояние тя не можа да присъства на представянето, но ден по-рано в интервю за БНТ сподели, че се е съгласила да участва най-вече заради децата, които посещават неделното училище по вероучение:
Монахиня Валентина:" Ако не са те, животът би бил пустиня, обаче детето идва невинно, крехко по душа и грижата за него е отговорност".
Документалният филм силно развълнува хората в Карлово:
Парешкева Матева: "Филмът е истински, филмът е верен и това, което казва тя трябва да влезе в душата на всеки българин. Монахиня Валентина е истинска духовна жена, такива са малко в нашето съвремие.Била съм и в часовете по вероучение, тя е просто е магьосница в добрия смисъл на думата..."

Стоянка Ганева: "Провокираха ме много лични чувства поради личното ми познанство със сестра Валентина и това, което тя връщайки се назад във времето е дала на моите възпитаници, когато бях учителка в дома в Калофер. Моите възпитаници по един или друг начин имаха детски прояви, проблеми с дисциплината, но посещавайки уроците на сестра Валентина в неделното училище израснаха, станаха хора..."
Авторът на филма изрази радостта си, че е вдъхновила игумения Валентина да напише История на неделното училище:
Мариета Фидосиева - автор на филма: "Тази история вече е факт ми каза тя днес, написана е и тепърва ще се издава, като в историята ще включи всичко което е изработила, за да обучава децата..."
Историята на неделното училище ще може да послужи като учебник за всички неделни училища в страната, които имат такава нужда.