С голям концерт- спектакъл ансамбъл "Розова долина" към карловското читалище "Васил Левски" отбеляза 45 години от своето създаване. В репертоара на състава са представени всички етнографски области на България. Ръководителят на ансамбъла получи поздравителен адрес от президента Румен Радев. Ансамбъл "Розова долина" наброява около 80 души. Това, което обединява самодейците, е обичта към българското народно изкуство. От няколко години към формацията има и детски състав. Една от най-дългогодишните танцьорки е Диляна Богойска:
Диляна Богойска: През годините това да сме в ансамбъла е едно голямо предимство, тъй като съхраняваме българщината, предаваме от поколение на поколение всички ценности, защото без тях не може..."
Стилияна Дмитрова: "Да танцуваш народни танци е уникално.Кои танци знаете да играе? - крайдунавски, сливенски, добруджански и други...."
Големият празничен концерт, с който се отбелязва почти половинвековното съществуване на ансамбъла, е събитие за взискателната карловска публика:
Мирослав Василев - ръководител и хореограф на ФА "Розова долина" Карлово: "Фолклорният танц е проявление на селската култура, но в една градска среда той намира нови форми на изява и днес той се развива по достойнство и това показва нашия концерт тази вечер".
Най-дългогодишен ръководител на състава е бил Иван Ранчев. На празника той призова да се ушият нови костюми за самодейците:
Иван Ранчев: "Да издействат да направят костюми за състава, защото нищо не е направено до ден днешен като костюм, всичко е събрано от района..."
Ансамбъл Розова долина е печелил многобройни първи награди и отличия от национални и чуждестранни фестивали. Формацията е единствената у нас, която изпълнява музикално - танцовата сюита "Празник в Розовата долина".