Делото срещу кмета на Карлово Емил Кабаивов бе засекретено и ще се проведе при закрити врати. Днес градоначалникът се изправи пред пловдивските магистрати, за да отговаря за присвояване в големи размери. Съдия Николай Ингилизов реши, че по делото има срс-та и трябва да се гледа на закрити врати.
Емил Кабаивов е обвинен, че в качеството си на длъжностно лице е взел 26 984 лева, собственост на Община Карлово, получени от нея по сключен между Министерство на околната среда и водите и Община Карлово договор за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Околна среда 2007-2013г.“.
Процесът стартира в Карлово, но Районният съд там си направи отвод, броени дни преди произнасянето на присъда. След близо година и половина разпити на свидетели, експертизи, вещи лица и пр., председателят на състава съдия Анна Донкова - Кутрова заяви, че тъй като Районният съд в града е получил нова сграда от общината, тя се опасявала да не бъде обвинена в конфликт на интереси.
Делото е било на фаза пледоарии. Всички свидетели вече са били разпитани, страните не са имали никакви доказателствени искания повече, експертизите са били приети. /trafficnews.bg
След отвода на съда обаче, делото започва от самото начало и всички действия да бъдат повторени.