Хората в селото са уплашени след вчерашния побой край реката между роми и българи. Директорът на Областната дирекция на полицията в Пловдив старши комисар Атанас Илков съобщи за БНТ, че свадата и побоя станали в
близката река, където се къпали хора от селото.Там те били нападнати от мъже от ромски произход, употребили алкохол. Пострадали няма. За разпит са били отведени десет души. Двама от ромите са арестувани за 24 часа. Случаят е докладван на Районната прокуратура в Карлово. На място вчера е била изпратена жандармерия, но по-късно полицаите са били отзовани. По думите на комисар Илков в момента ситуацията е спокойна и няма напрежение в селото. Местните жители са стресирани от случилото се. Хората в Слатина казаха, че се страхуват от ромите, защото често прескачали оградите и влизали в домовете им, за да крадат:
Пена Нейкова: "Минават през оградата, крадат, ужас.... страшна работа, направо от ромите сме много разочаровани. Страх ни е, погледнете ми прозорците счупени са от младежи, ходих да се оплаквам на кметицата, кметицата вика аз не мога да излезна на глава с тях какво да правя. Искаме полицейско присъствие постоянно да си има, защото самотните хора сме много".
Нонка Мушнакова: "Ръководството на държавата малко да ги изплаши и да разберат, че освен права имат и задължения".