Няма следа от 34-годишния младеж, който изчезна по пътя от хижа Тъжа към връх Ботев в сряда, 27 окомври. Неговото издирване започна още същата вечер и още не е приключило, научи „Марица”.
В акцията се включиха планински спасители от отрядите в Карлово, Калофер, Троян, Ловеч, Пловдив, София. Бяха пуснати три следови кучета, които евентуално да открият диря от туриста.
В сряда младежът бил на хижа „Тъжа”. Преди обед той тръгнал с велосипед по пътя към връх „Ботев”. Хижарят го следил с поглед, докато туристът стигне до местността Табиите. После вече той го изгубил от поглед. Това е последното сведение за младежа. Камерите за видеонаблюдение на връх Ботев не са го засекли.
Младежът е бил облечен с екип на велосипедист – тънък черен клин и тъмносиво, почти черно, тънко яке. Носил е много мъничка раничка. Очевидно е имал намерение в рамките на деня да качи връх Ботев и да се прибере в хижата.
В продължение на четири дни планинските спасители обхождат много голям периметър. Движим се поединично, за да обхванем по-голяма територия. На ден изминаваме по 30-ина километра, разказа пред „Марица” началникът на карловския отряд на Планинската спасителна служба Христо Стаматов. Но няма никаква, никаква следа, подчерта той. Дори никъде няма и следи от велосипедните гуми.
От сряда предобед времето в района на билото на Стара планина около връх Ботев е много лошо. Духа ураганен вятър, на който и ние не можем да удържим, стихията на няколко пъти обърна следовото куче. Има тежка мъгла, която при докосването със земята става на дебел слой скреж. Условията са много тежки, подчерта Христо Стаматов.
Още от четвъртък в издирването са се включили и доброволци – роднини и приятели на изчезналото момче. Засега обаче няма следа от него./Марица.бг