Районна прокуратура-Карлово задържа 35-годишен мъж за опит за грабеж в с. Христо Даново Районна прокуратура-Карлово привлече като обвиняем Минко Христов, на 35 г. от с. Христо Даново, общ. Карлово, за опит за отнемане на чужда движима вещ от владението на другиго с намерение противозаконно да я присвои, като е заварен на мястото на престъплението e употребил сила за да запази владението върху вещта – престъпление по чл. 198 ал. 3 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.
До момента е установено, че на 20 март 2016 г. след 17,30 ч., Минко Христов влязъл в дома на 78-годишен жител на същото село, който не бил в къщата. Малко по-късно пенсионерът се върнал и намерил в стаята Христов. Възрастният мъж го попитал какво прави в дома му, след което бил ударен от Минко Христов два пъти с юмрук в главата. На пострадалия е оказана медицинска помощ. Обвиняемият е бил открит от полицията на 21 март 2016 г. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Минко Христов до момента е осъждан два пъти. Първата присъда е от 2003 г. за кражба, а втората е от 2012 г. за грабеж, за който му е било наложено наказание от две години лишаване от свобода условно с четири години изпитателен срок.