Районна прокуратура-Карлово привлече като обвиняем 25-годишня Тодор Танковски по досъдебно производство за опит за лично укривателство с цел имотна облага. По досъдебното производство се извършват процесуално-следствени действия, за които вече съобщихме.
С постановление на Районна прокуратура-Карлово обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „подписка".
Припомняме, подкупът, предаден на кмета на Войнягово - Тодор Танковски, бил за за незаконен добив на инертни материали от коритото на река Стряма, потвърдиха от прокуратурата в Пловдив.
До момента е установено, че на 18 юни, между младия кмет и мъжа, предал подкупа, е била уговорена среща на паркинг в централната част на града, като била предадена поисканата сума на Тодор Танковски. Предвид неотложността на случая, при стриктно спазване на процесуалните изисквания, непосредствено след предаване на сумата, управляваният от кмета на Войнягово автомобил бил спрян за проверка и при извършеното претърсване била намерена сума в размер на 150 лева, в купюри от 20 и 10 лева, за които той заявил, че сумите са за нуждите на кметство. Иззет е и мобилният му телефон, от който се е водела комуникацията между лицата.
За престъплението по чл.294 ал.2 от Наказателния кодекс се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 5 години.