Окръжна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство срещу Николай Б Окръжна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство срещу Николай Б., на 42 г. от гр. Карлово, за държане на наркотични вещества с цел разпространение и нанасяне на средна телесна повреда на длъжностно лице – полицейски служител - престъпления по чл. 354а и по чл. 131а от Наказателния кодекс.
На 2 декември 2015 г. в с. Васил Левски, общ. Карлово, е задържан Николай Б., който е държал високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително - амфетамини и екстази. Извършени са претърсвания на моторно превозно средство и в дома на задържания. При тези действия са иззети наркотични вещества и електронна везна. По време на извършване на действия от органите на МВР в с. Васил Левски, общ Карлово, Николай Б. е причинил на полицейски служител от РУ на МВР-Карлово - средна телесна повреда - счупване на костта на дясната ръка.
Николай Б. е задържан за 72 часа в ареста и предстои утре, 5 декември 2015 г., Окръжна прокуратура-Пловдив да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.
В хода на проведена специализирана полицейска операция на МВР в гр. Карлово на 2 декември 2015 г. са задържани с постановление на наблюдаващ прокурор за 72 часа и други три лица, срещу които Района прокуратура-Карлово е образувала бързи производства за държане на наркотици.