Отложиха делото за убийството на бизнесмена Георги Рогачев в село Розино за 5 декември заради остра вирусна инфекция на един от адвокатите – Славчо Харалампиев. Юристът представлява интересите на дъщерята на Рогачев Мариана Костадинова. Заради влошено здраве в Апелативния съд днес не дойдоха също братът на Георги Кольо Рогачев и майката на убития – Мария.
Припомняме, че процесът в апелативния съд започна след жалби на подсъдимите чичо и племенник Николай Стоянов и Иван Стоянов. Двамата бяха осъдени за убийството на Рогача съответно на 20 и 18 години затвор. На 14 септември 2014 г. на бензиностанция в село Розино те пребили до смърт собственика й, който починал след тежка черепно-мозъчна травма на 20 октомври 2014 г.
Пред журналисти след делото адвокатът на двамата роми Димитър Будаков заяви, че на следващото заседание ще докаже, че те са действали при самоотбрана, тъй като Рогачев е стрелял с автомат „Калашников“ преди на бензиностанцията да се появи подкреплението от махалата в Розино. Според юриста за това има безспорни доказателства.
Делото в апелативния съд в Пловдив, което започна на 17 октомври, ще продължи на 5 декември./dcnews.bg