Кметът на Дъбене Вълко Шойлеков отнесе глоба от 1000 лв. за хулиганство, след като нападна мъж, отказал му да се чукне с него за наздраве. Това се е случило на годишно отчетно изборно събрание на Дружеството на запасните офицери и сержанти, провело се на 18 ноември м. г. На него Шойлеков се появил със закъснение и видимо почерпен.
Кметът членувал в дружеството в качеството си на младши сержант от запаса. Не се явил за началото на сбирката в пенсионерския клуб, а когато влязъл, тутакси запалил цигара, въпреки че пушенето в закрити обществени помещения е забранено. Когато събранието свършило, започнал банкет. Шойлеков си сипал питие и тръгнал да си казва „наздраве” с присъстващите. Един от тях обаче отказал да се чукне с него, защото двамата имали обтегнати отношения още от предизборната кампания. Шойлеков се ядосал, заплашил го, че ще му вземе всичките пари, защото ще го съди за подаден сигнал, който уронвал престижа му на кмет. После си седнал, но след малко пак се приближил към опонента си, хванал го за яката с едната си ръка, а с другата посегнал да го души. Другите се намесили и извели кмета извън клуба.
Когато случаят стигнал до Карловския районен съд, Вълко Шойлеков признал вината си и помолил за минимално наказание. Тъй като не е осъждан и не е освобождаван от наказателна отговорност досега, присъдената му глоба е именно минималната възможна./марица.бг