Карловски златар побеля за една нощ! Един от най-оборотните злататарски магазини в Карлово - "La Piovra" не работи повече от седмица. Собственикът му Ангел Пеев, когото в Карлово познават като Ангел Златаря, е пуснал решетките и преди празниците ателието изобщо не е отворяло. Причината, според източници на TNS.bg, е че от магазина е изчезнало голямо количество злато. Слуховете варират за бижута между 1 и 3 килограма.
Преди седмица Пеев е пуснал жалба в районното в Карлово, в която е съобщил, че магазинът е обран. Като извършители е посочил собствената си съпруга Евгения и синът им Добрин. И двамата работят във фирмата на Пеев "Октопод- АДЛ".
Познати на семейството разказват, че до семейната война се е стигнало след тежък скандал. Съпругата на Пеев имала подозрения, че той има връзка. Един от скандалите бил толкова бурен, че дори се наложило намесата на полиция. След това, няколко дни по-късно отваряйки магазина си, златарят установил че голяма част от бижутата липсват.
Има различни версии колко точно е златото, което е изчезнало. Честа практика при златарите е да работят с контрабандна стока, за която нямат документи. В този случай собственикът няма как да докаже произходът и количеството на притежаваното злато.
По случая е образувана проверка в Районна прокуратура - Карлово. /tns.bg