Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство, което се води за палеж на лек автомобил, собственост на репортер на предаването „Господари на ефира“, извършен тази нощ в г Карлово, при което е имало опасност пожарът да се разпростре и върху друго имущество на значителна стойност. Престъплението е по чл. 330, ал.2, т.2, вр. ал.1 от НК. За извършеното престъпление е уведомен главният прокурор, който разпореди спешни действия за разкриване извършителя на престъплението.
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив са предприети множество действия по разследването от отдел „Криминална полиция“ при ОД на МВР – Пловдив. Извършват се разпити на свидетели, огледи на местопроизшествие.
По разпореждане на Главния прокурор Сотир Цацаров, Окръжна прокуратура – Пловдив е изискала за служебен контрол и всички преписки, водени в Районна прокуратура – Карлово и Районна прокуратура – Пловдив във връзка с дейността на Пламен Димитров от Карлово, за когото репортерката от „Господари на ефира“ е оповестила оплаквания за измамливи действия.
Проверява се и воденото в Районна прокуратура – Карлово досъдебно производство за обсебване.
Проверките ще приключат във възможно най-кратък срок.