Два ромски рода се бият като на война в Розино Втора седмица близо сто роми се бият с камъни и колове всеки ден. Войната се води между двата ромски рода Самуилови и Годови, които населяват двете страни на основната улица в ромската махала в Розино. Вече никой не помни поводът за конфликта между двама представили на ромските кланове. Денем мъжете ходят на работа, вечер като се върнат пият по две-три бири и мелето започва от начало. През деня в къщите остават по 3-4-ма четирима да пазят позициите, разказаха очевидци. Те събирали камъни с които вечер групите взаимно се замеряли. Едната група снощи нахлула сред къщите на другата и взела превес в мелето. Малко след като се оттеглили решили боят върху противниците е бил малко и се върнали отново като с камъни строшири стъклата на къщите в двора.
В мелето пострадал един 36 годишен мъж, камък уцелил лицето му и получил оток около едното око.
Мъжете включили в арсенала от бойни средства и зловещите спомени от убийството на Георги Рогачев. Ромите от единия род подхвърляли „Ние пребихме Рогача, та с вас ли няма да се справим”. Както „Марица” подробно писа преди две години роми пребиха до смърт бизнесмена Георги Рогачев на собствената му бензиностанция в Розино.
Ромските мелета в Розино са част от живота в махала, разказват местните хора. Никой не може да каже причината за всеки побой, обясняват те.
В момента една полицейска патрулка пази двете страни да не се приближават, съобщиха на „Марица” очевидци.