Армията и полицията спират да търсят Мирослав в Балкана От утре армията и полицията се оттгелят от участие в акцията по издирването на изчезналия в Стара планина Мирослав Късовски. Но планински спасители от отрядите от Калофер, Карлово, Сопот, Троян, ловеч, Пловдив и София, както и служители на Национален парк „Централен Балкан”, ще продължат и утре да търсят 34-годишния мъж.
На разположение остава военен хеликоптер Кугър, който може да облети връх Ботев и тази част на билото, където има вероятност да е попаднал Мирослав. Това обаче ще стане само след заповед на министъра на отбраната и при подходящи метеорологични условия.
Вчера и днес Кугър летя над дерета, в местности между хижа „Тъжа” и връх Ботев.
Днес в хеликоптера се качи лично началникът на отбраната ген. Константин Попов.
Облитането продължи около час и половина в обедните часове. Но и при огледа отвисоко и при претърсването на Калоферския Балкан от 300 военнослужещи изчезналият турист не бе открит.
Днешната акция бе премина при отлично съгласуване на действията между формированията на 61-ва Стрямска бригада, полицията, планинските спасители и служителите на НП „Централен Балкан”, заяви командирът на 61-ва Стрямска бригада бригаден генерал Груди Ангелов.