38 години затвор за убийците на Рогача Общо 38 години ще прекарат в затвора двамата убийци на бизнесмена Георги Рогачев, известен като Големия Рогач, предава от съда репортер на Марица.бг.
Николай Стоянов - Чичото получи 20-годишна присъда, а племенникът му Иван Стоянов - 18 години. Окръжният съд ги призна за виновни в умишлено убийство по хулигански подбуди по особено мъчителен начин.
Както Марица.бг писа, кървавият екшън се разигра на 14 септември 2014 г. на бензиностанция „Веселина” недалеч от с. Розино. Разправията пламва, след като двама цигани зареждат бензин, но отказват да платят. При кавгата със собственика те викат на помощ подкрепление от махалата. Ромите пристигат въоръжени с мотики, сапове, брадви и камъни. За да се защити, Рогача вади пушка и стреля. Тълпата обаче го напада яростно, поваля го на земята и го пребива до смърт. Когато трябваше да го погребват, близките му останаха ужасени от изцяло натрошения череп на Георги.
По време на пледоариите адвокат Стоян Донков настоя за доживотни присъди. Защитата на Стоянови настоя, че те са действали при неизбежна отбрана, тъй като се изплашили от пушката на Рогачев. Ще обжалваме пред по-горната инстанция, заявиха адвокатите Димитър Будаков и Нели Маркова. Ще обмислим какво да правим, но ние искахме по-тежки наказания, само аз си знам как преживявам загубата на баща ми, каза дъщерята на бизнесмена Марияна. Присъдата може да се обжалва пред Апелативния съд. /Марица.бг