Животновъдна ферма от карловското село Васил Левски успешно затвори цикъла на производство и залага на високото качество на продуктите си. Стопанството е изградило и атрактивен демонстрационен център, в който всеки желаещ може да наблюдава как се правят млечните изделия. Производственият цех към животновъдната ферма е изграден миналата година и оттогава произвежда висококачествени продукти от биволско и овче мляко:
Никола Кулов, собственик на ферма в с.Васил Левски: „Предимствата са, че всеки, който пожелае може да дойде, да погледне, да види как се прави традиционно сирене, традиционно кисело мляко. Това са продукти, натурални млечни продукти от мляко без абсолютно никакви добавки вътре.”
Качествените продукти, макар и по-скъпи, се радват на популярност, убеден е собственикът на фермата и затова планира да разшири производството си и с изделия от козе мляко. Никола Кулов обаче е притеснен, че ако бъдат завишени таксите за паша в защитените територии, животновъдството в Стара планина ще бъде застрашено:
Никола Кулов: „Около 600 овце в нашата ферма имам, 150 биволи майки, 200 кози и 200 крави. Ако стане това чудо с тези такси хората ще прекратят да посещават Стара планина с животните и стадата и просто Стара планина ще заприлича на джунгла след няколко години, който го е измисли това, това е безумие".
Никола Кулов настоява за повече държавна подкрепа, за да се запази отрасъла.