Портрет на Васил Левски и грамота от кмета за спортиста Тодор Капашиков Световният и европейски шампион по вдигане от „Лег” в дисциплината „Силов трибой” Тодор Капашиков получи портрет на Васил Левски и грамота за постигнати високи спортни постижения от името на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Те му бяха връчени на специално организирана пресконференция от зам.-кмета Антон Минев.
Тази година Тодор Капашиков за първи път стъпи на световна сцена и спечели І-во място на Световното първенство в Порто - Португалия в дисциплината „Лег” - 290 кг. с екипировка и І-во място в същата дисциплина на Европейското първенство в Рига – Латвия с постижение от 292 кг. „За мен, най-голямата награда беше приятелската прегръдка от моите конкуренти на състезанието в Латвия”, изрази своята емоция пред всички спортиста.
„Това е едно голямо постижение, свързано с волята и духа на българина, само тяхното съчетание може да даде силата и увереността, с които могат да бъдат достигнати такива високи резултати”, каза зам.-кметът и пожела на състезателя успех на предстоящото Европейско първенство в Англия през 2016 година.
Тодор Капашиков е от Карлово, състезател на СК „Флекс”, многократен републикански шампион по вдигане от „Лег” и „Силов трибой”. „Той е един от най-елитните състезатели на клуба, изключително трудолюбив, дисциплиниран, упорит и последователен”, каза неговият треньор Румен Христов. Състезател и треньор благодариха на д-р Кабаиванов за помощта и подкрепата, които са получили от него, за да участват в тези престижни състезания.