Една тъжна история преди Коледа! Нека да помогнем! Трогателна и тъжна история ни написа един млад мъж от Хисаря. Дни преди Коледа Десислав Иванов е загубил своята майка, работеща в Англия. Внезапно и страшно, както обикновено се случват тези неща. Сега той и брат му освен с мъката от загубата се борят и с препятствия, които им пречат да отдадат последна почит на своята майка. Ето и цялото писмо на Десислав, което публикуваме без редакторска намеса:
Здравейте, мили сънародници! В навечерието на Коледните и Новогодишните празници се обръщам към вас за помощ. Майка ми замина да работи в Англия февруари месец тази година. Последно работи в пъб малко извън Лондон. На 14 декември се е почувствала зле и е била заведена в най-близката болница, където е била върната, след което е починала в стаята, където е живяла.
На мен и моя брат ни се съобщи за кончината на майка ни една седмица по-късно, а трябвало британските власти да информират българските и така те да информират нас, които сме единствените живи роднини на майка ни. Може да си представите шока, в който изпаднахме, след като наистина установихме за смъртта на нашата майка.
Сега ще трябва да направим всичко възможно да транспортираме тялото й до България, за да можем да й отдадем последна почит. За съжаление трябва да платим непосилна за нас сума, а от Българското посолство в Англия и Министерството на външните работи отказаха всякакво съдействие.
Община Хисаря ще отпусне 500 лева, мои приятели събраха една малка сума, работодателят на майка ми също би помогнал, но сега моля, вас, българи, да окажете каквато и да е помощ, дори и минимална, за да успея да изпратя майка си за последно. Благодаря ви от сърце!