Военнослужещи от Сухопътните войски оказаха помощ на 6 май на пострадали в пътно-транспортно произшествие на автомагистрала „Тракия“. При придвижването от София към Карлово, военна колона с участниците във военния парад по случай Деня на Храбростта и празника на Българската армия от състава на 61-ва механизирана бригада е спряна.
Оказва се, че движението по магистралата е спряно, заради самокатастрофирал автомобил „Алфа Ромео“. Пътно-транспортното произшествие е станало в района на 60-ти километър от автомагистрала „Тракия“ в платното по посока за Бургас.
По решение на старшия на военната колона - майор Димитър Караганчев от отделение „Логистика“, и разпореждане на командира на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Груди Ангелов е оказана помощ на пострадалите – 34-годишна жена и 6-годишната й дъщеричка. Военно-медицинският екип от състава на бригадата незабавно транспортира пострадалите до МБАЛ - Пазарджик.
От полицията в Пазарджик благодарят на служителите на Министерството на отбраната, които се притекли на помощ на катастрофиралите. Военните спрели движението по магистралата, а линейката от техния кортеж е откарала майката и детето в болница в Пазарджик. Ако е трябвало да се чака линейка от Септември, пострадалите са щели да бъдат откарани доста по-късно в лечебно заведение.