Всички членове в комисията по отбрана в Народното събрание подкрепят искането на министър Красимир Каракачанов за увеличаване на заплатите на военнослужещите, това каза председателят на комисията генерал Константин Попов, който бе официален гост на честванията по повод 25 години от създаването на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово. Ген.Попов посочи, че се предвижда държавата да отпусне около 100 милиона лева за повишаване на трудовите възнаграждения на личния състав в армията. Той допълни, че увеличението предвижда да бъде с 100 лева и нагоре в зависимост от категорията на всеки военнослужещ. Командирът на карловската бригада бриг.генерал Пламен Йордаонв каза, че на последния конкурс за 300 свободни места са се явили едва 30 души:
Ген.Константин Попов - председател на ПК по отбрана в НС: "Този финансов ресурс, който ще бъде отпуснат за личен състав на министерство на отбраната една част от него трябва да отиде и за попълване на бройките за предлагане на нови места, въпрос за това дали има желаещи ще видим какъв ще е резултата от увеличаване на възнагражденията".
бриг.генерал Пламен Йорданов - командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада: "Истина е, че няма ли добро заплащане, няма ли достатъчно патриотично в хората, няма как и ние да попълним нашите редици, в момента бригада е на едно добро ниво окомплектована, но все по-често срещаме трудностите с набирането на допълнителен войнишки състав."
По време на празника бяха наградени военнослужещи от състава на бригадата. Архиерейският наместник на карловска духовна околия свещеноиконом Марко отслужи водосвет и благослови присъстващите. Празникът на 61-ва Стрямска бригада бе отбелязан с впечатляващ спектакъл "Искри" на Гвардейския състав. Проявата събра стотици граждани на площада в Карлово.