Посрещаме в Карлово 31-я контингет, който бе на мисия в Афганистан Тридесет и първия български контингент, който се завръща от Афганистан, след участие в мисия „Решителна подкрепа” ще бъде посрещнат тържествено утре в Карлово. Церемонията ще се състои на площад "Васил Левски" от 11.00 часа. Командирът на 61-ва Стрямска бригада бригаден генерал Груди Ангелов покани за посрещането на контингента министъра на отбраната Николай Ненчев, Началника на отбраната генерал Константин Попов, Командващия на Съвместното командване на силите – генерал-лейтенант Любчо Тодоров,командирът на Сухопътните войски – генерал-майор Андрей Боцев, Пловдивския митрополит Николай, кмета на общината д-р Емил Кабаиванов.
Контингентът бе от 110 човека, той се командваше от полк. Руси Русев. В този контингент за първи път жена- офицер от Българската армия бе начело на едно от формированията по време на мисията. Лейтенант Славена Желязкова от 61-ва Стрямска бригада бе командир на взвода за охрана от международната мисия в Афганистан. Личният състав на цялото формирование бе от 61 Стрямска механизирана бригада в Карлово.
Мисията в Афганистан "Решителна подкрепа"е фокусирана върху подготовката, подпомагането и предоставянето на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство, партньорите и другите международни организации, ангажирани в региона. Досега коалиционите сили, сред които е и България, са подготвили 400 000 бойци, които представляват въоръжените сили на Афганистан./Марица.бг