Българските рейнджъри, които изпълняваха шестмесечна мисия в Кандахар, Афганистан, се завръщат в родината. 34-тото наше формирование, което бе част от международните военни сили, ще бъде посрещнато тържествено в Карлово в понеделник, 26 февруари.
Церемонията ще е на площад „Васил Левски” от 15.00 часа. В нея ще участва националният командир на контингента - полковник Светослав Теодосиев Халваджиев, който е началник на отдел “Специални сили” в Командването на Сухопътните войски. Участник е в две международни мисии на Българската армия.
Контингентът е в състав от 100 военнослужещи, от които 8 дами. Той включва група за охрана на летище Кандахар в състав 76 военнослужещи, както и офицери в щаба на мисията на НАТО.
Командир на групата за охрана от състава на международната мисия в Афганистан е капитан Георги Сашев Перчемлиев - командир на Първа рота в Трети механизиран батальон от състава на 61-ва Стрямска бригада. Капитан Перчемлиев е завършил НВУ ”Васил Левски” - град Велико Търново, през 2011 г. със специалност “Организация и управление на тактическите подразделения от Сухопътните войски”. Това е първото негово участие в международна мисия.Цветана Георгиева/марица.бг