За поредна година военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада съвместно с община Карлово проявиха своята щедрост и човечност като събраха средства за подпомагане фондация „Деца на Българската армия”.
Благотворителната инициатива включваше провеждане на традиционния Коледен базар за времето от 07-15.12.2016 г. и Коледни концерти за военнослужещите, гражданите и гостите на Карлово и региона. Всеки, който искаше да стане част от благородната кауза, можеше да закупи дрехи, обувки, играчки и други стоки от щандовете, на които всяко военно формирование от бригадата бе подредило надежда и топлина за децата на Българската армия. Военният духов оркестър на 61 механизирана бригада съвместно с деца и любители на художественото творчеството от Карлово зарадваха многобройната публика на двата концерта „МОЯТА КОЛЕДА ЗА ДРУГИТЕ”, като дариха Коледно настроение и любов на всички присъстващи.
Военнослужещи, граждани и гости на Карлово чрез своя благотворителен жест дариха 3712 лв. /набрани от Коледния базар/ и 1137 лв. от благотворителните концерти, които ще направят възможна една по-благодатна и по-щедра Коледа за нуждаещите се от топлина, обич и надежда за по-добър живот.