Министър призна : 608 лева е ниска заплата ВИДЕО Заплатите на военните трябва да се увеличат. За това призова министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който посети авиобаза Граф Игнатиево край Пловдив.
„Когато един войник започва с 608 лева заплата какво му казваш, като тя е ниска към съвременния стандарт на живот в България”, попита риторично министърът.
След като се срещна с ръководството на базата, Каракачанов заяви, че министерство на отбраната ще обяви експресна поръчка за доставка на масло за двигателите на бойните ни изтребители.
Дефицитът на масло за двигателите на самолетите пречи те да летят. В момента има недостиг на 500 литра масло. Той допълни, че ще се опита да увеличи летателните часове на пилотите, но не се ангажира с какъв брой и от кога. По думите му само осем изтребителя пазят небето ни в момента. Каракачанов изрази и задоволството си, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е поискала актуализиране за бюджета на отбраната с 600 милиона лева. Доскоро тя беше против завишаването на парите за армията. /trafficnews.bg
Какво каза още той - вижте във видеото: