(ВИДЕО) Жители на Хисаря окупираха общината Над 100 жители на хисарското село Красново се събраха пред сградата на Общинския съвет в града. Хората настояха от дневният ред на редовната общинска сесия да отпадне точката, която предвиждаща увеличаване дебита на минерална вода на концесионери, използващи минералния извор в селото.
Хората се опасяват, че ако местният парламент приеме това решение, то няма да остане свободен дебит за обикновените хора, които не могат да ползват услугите на концесионерите.
До тук се стигна въпреки депозираното в община Хисаря възражение от жителите на Красново, прието след общоселско събрание през август.
В крайна сметка точката беше отложена за сесията на ОбС през месец януари, когато се очаква да се вземе окончателно решение по казуса.
Пред Дарик кметът на Красново Цвятко Истилянов заяви, че желанието на жителите на селището е то да се възроди като минерален курорт, а за целта трябва да има повече концесионери.
"Притеснява ни, че водата се монополизира и се дава само на две фирми. Водата в извор №1 свършва. За да възродим Красновските минерални бани като курорта, който бяха преди години, трябва да имаме вода за всички инвеститори", категоричен е той.